Kremowy, aksamitny koktajl z mango i mleka kokosowego. Smak świetnie podkręca tutaj kardamon, więc lepiej go nie pomijać :). Z tego przepisu można również zrobić lody - należy pominąć wodę i po zblendowaniu wlać masę do maszynki do lodów.
Składniki:
- 2 mango
- szklanka mleka kokosowego (z puszki)
- kilka strąków kardamonu
- sok z 1 lub 2 limonek
- kilka listków świeżej mięty
- woda
Mango obrać, pokroić, wrzucić do pojemnika blendera kielichowego. Wlać mleko kokosowe, dodać wyłuskane ziarenka kardamonu oraz listki mięty, zblendować. Dodać sok z limonki do smaku oraz wodę do otrzymania pożądanej gęstości, jeszcze raz zmiksować.
Prosty skład, ale na pewno smakuje świetnie ;)
OdpowiedzUsuńCzasem najprostsze pomysły są najlepsze :)
Usuń