Kolejna śniadaniowa propozycja, czyli pasta na kanapki z jajkiem, tuńczykiem, awokado i musztardą francuską. Bardzo lubię połączenie awokado, jajek i ziarnistej musztardy, a dodatek tuńczyka nieźle się z nimi komponuje :).
Składniki:
- 1 puszka (185 g) tuńczyka w oleju Princes
- 2 jajka
- 1 awokado
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- sok z cytryny
- sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę (użyłam do tego metalowej kratki do krojenia). Tuńczyka odsączyć, rozdrobnić widelcem. Awokado pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki umieścić w misce, doprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać. Pastę przechowywać w lodówce.
#MasterTuńczyk
Awokado z jajkiem to nasze ulubione połączenie :) A z tuńczykiem też musi być pycha :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam połączenie jajka i tuńczyka w pastach i sałatkach :) smacznie :)
OdpowiedzUsuńSuper pasta. Uwielbiam takie przepisy :)
OdpowiedzUsuńPyszna i bardzo pożywna pasta :) Mniam <3
OdpowiedzUsuńLubię pasty jajeczne, a z tuńczykiem i awokado jeszcze nie próbowałam. Myślę, że będzie mi smakować:)
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pasty :-)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis. Na pewno spróbuję zrobić, bo bardzo lubię tuńczyka i jajka, a awokado się okaże jak będzie smakowało w tym połączeniu.
OdpowiedzUsuń