niedziela, 20 maja 2018

Pasta jajeczna z tuńczykiem


Kolejna śniadaniowa propozycja, czyli pasta na kanapki z jajkiem, tuńczykiem, awokado i musztardą francuską. Bardzo lubię połączenie awokado, jajek i ziarnistej musztardy, a dodatek tuńczyka nieźle się z nimi komponuje :).

Składniki:

- 1 puszka (185 g) tuńczyka w oleju Princes
- 2 jajka
- 1 awokado
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- sok z cytryny
- sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę (użyłam do tego metalowej kratki do krojenia). Tuńczyka odsączyć, rozdrobnić widelcem. Awokado pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki umieścić w misce, doprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać. Pastę przechowywać w lodówce. 
#MasterTuńczyk



8 komentarzy:

  1. Awokado z jajkiem to nasze ulubione połączenie :) A z tuńczykiem też musi być pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam połączenie jajka i tuńczyka w pastach i sałatkach :) smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super pasta. Uwielbiam takie przepisy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszna i bardzo pożywna pasta :) Mniam <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię pasty jajeczne, a z tuńczykiem i awokado jeszcze nie próbowałam. Myślę, że będzie mi smakować:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo ciekawy przepis. Na pewno spróbuję zrobić, bo bardzo lubię tuńczyka i jajka, a awokado się okaże jak będzie smakowało w tym połączeniu.

    OdpowiedzUsuń